Måndag -  möte med Gubbsen, ca 20 minuter, om vad som ska göras under veckan. Åker med tillsynsman Kenneth Breime till Gamla Konsum i Karlslund och kollar på golvet som slipats och vi bestämmer att måla golvet med tanke på kommande slitage. Den köksö som står där är väldigt sliten och behöver en strykning. Gardiner av tjockare kvalitet sätts upp med tanke på att det skapar en liten luftspalt vid fönstren. Huset har som alla gamla hus härute inte så mycket isolering.

Tar in offerter på luftvärmepumpar till Konsum som förbättrar inneklimatet i huset och sparar elkostnader. Bäst i test läsning på nätet för att se vad som passar oss.
 
Tisdag - byggnadsinspektion i flera av våra gemensamhetsanläggningar. Vi hittar fukt och troligen mögel på en vägg i källaren på Konsum och vi måste gräva upp på ena gaveln påbörja dränering där innan tjälen kommer.  Vi gräver samtidigt ner vattenavrinningen från taken till den brunn som finns på tomten. Vi går runt i längorna på torget och taken som vetter in mot torget, som för några år sedan blev utbytta till svarta plåttak ska ha samma beklädnad på "baksidorna". Det kommer att kosta en slant och det ska planeras in i budget och verksamhetsplan. Fönster både på längorna på torget ena del ska målas och likaså fönster på Föreningsgården som vetter mot vattnet. I övrigt ser det fint ut på F-gården. Dansbanan behöver några nya stolpar, trapporna behöver tvätta och oljas. Tennisbanan, inga akuta synliga behov men det förråd som målades förra året orkar nog med några år sedan måste det upp ett nytt vilket noteras i byggnadsplanen. 
 
Onsdag-  sitter på expeditionen ett par timmar för dokumentation och få lite ordning i alla anteckningar och papper. Resten av dagen jobbar jag med Havsbladet.
 
Torsdag -  mail och telefonsamtal. Roligt när medlemmar hör av sig och ibland blir det "konstruktiv kritik" - en medlem har mailat men ej fått svar och så får det självklart inte gå till. Om ni mailar och ingen svarar kan det också bero att ett mail kommer på avvägar. Ring till den i styrelsen som det gäller om ni inte får svar.
 
Fredag - har ett privat ärende till Haninge och passar på att kopiera några nycklar till samfälligheten när jag ändå är där.
 
Lördag - möte i Konsum för att kolla elen inför kommande installation av värmepump med Stefan Olsson som är el-ansvarig. Han jobbar heltid i veckorna och då funkar lördag bäst.
Tillsynsman och Ingeman Bengtsson kommer också för att se hur vi ska gräva för fukten i källaren med tanke på el och vattenledningar som är dragna. Här kommer den inspektionskamera vi köpt in för att filma i ledningar till pass. Vi klurar på vad det kommer att kosta.
 
Söndag-  planerar nästa vecka och telefonmöte med vice ordf. Björn Neubäck som är ny i styrelsen och bryggansvarig. Vi ska informera varandra om vad som händer. 
En enkät har kommit från Haninge kommuns miljökontor som ska besvaras och vi går igenom vilka som kan hjälpa oss med svaren.
 
Nu är jag ny på denna post och tycker det är spännande och roligt och jag funderar på om det går att ha ett uppdrag i styrelsen utan att vara pensionär? 
 
Ingela Dahlin
pensionär
ordf. ÅH samfällighet och byggansvarig