Sommarvattnet som tyvärr inte alla fick till Valborg.

 

Valborgsmässoafton är helig både på det ena och andra sättet inte minst när det gäller att vi ska ha sommarvattnet på till den dagen. Sjörensarn som har uppdraget sen många år att sköta vårt sommarvatten hade gett mig garantier för att vi skulle ha vatten i våra kranar till Valborg. Som alla andra år börjar arbetet med att vrida på 87 ventiler en dryg månad innan Valborg. I år var det extra svårt att hitta dessa ventiler, då inte bara SIAAB grävt bort många av distansstolparna utan även vissa fastighetsägares entreprenörer lagt grushögar över ventilerna.

 

Ovanligt många frysskador har det varit för Sjörensarn att laga, då fastighetsägare glömt att ta bort slangen från kranbröstet och öppna kranen så att inte vattnet står kvar och fryser sönder röret.

 

Äntligen var då allt åtgärdat och klart för fullt pådrag med vatten till Valborg. Då uppdagades att mer vatten gick ut ur vattenverk 1 än det kom in och frågan var då vart tar allt vatten vägen? Så småningom upptäcktes 6 läckor där SIAAB lagat tidigare skador men inte förstått hur man gängar ihop skarvarna, så när fullt tryck kom i ledningarna gav dessa skarvar med sig och massor av vatten flödade ut. På några dagar lagades dessa läckor men tyvärr fick inte alla vatten till Valborg, vilket styrelsen beklagar.

 

Marianne Rocklind, styrelsens vattenansvarige.