ej dricksvatten

OBS ang vårt sommarvatten!

Vid den senaste provtagningen av vårt sommarvatten från vattenverk 2 visade det sig att det tyvärr inte var tjänligt som dricksvatten. Ni som bor öster om Skutvägen är drabbade och måste koka vattnet innan det dricks.

Följ anvisningarna, som ni kan läsa nedan.

Gränsen går rakt upp i området så även Elektriska gatan m fl är drabbade.

Nytt prov ta´s i morgon och svaret meddelas så fort vi får det.

/ Marianne Rocklind

 

Koka vattnet!

Följ livsmedelsverkets anvisningar

Vattenverken är nu på men stängs av då och då för lagning av läckor. Bunkra gärna vatten när det finns. Längden på avbrotten bestäms av hur stora läckorna är.ojojvatten

När vattnet sätts på igen är jag tacksam om ni ringer mig så fort ni hör eller ser något misstänkt som kan vara en vattenläcka.

Viktigt att alla fastighetsägare kontrollerar sina tomtkranar att de är stängda och lossar slangen om det inte gjordes i oktober. Annars hittar vi inte "syndarna" som inte stängt sin kran och vatten kan forsa in i husen och förorsaka stora skador.

Det finns läckor som alla entreprenörer orsakat i vägen och det finns läckor i systemet pga många öppna kranar som skulle ha stängts i mars av fastighetsägaren.

/ Marianne Rocklind 070-563 53 52

Vårt sommarvatten är det ont om!

Sjörensarn jobbar för fullt med hjälp av både kommunen och Vattenfall med att laga alla läckor. Tyvärr är det en stor läcka i Karlslund så vattenverk 2 kommer inte att kunna vara på nu i helgen. Förhoppningsvis kan vattenverk 1 vara på om läckorna inte är för stora i den västra delen av Årsta. Vi får se hur mycket vatten som försvunnit i vattenverk 1 under natten.

Lagningsarbetet fortsätter nästa vecka.

OBS! Alla fastighetsägare har väl stängt sin tomtkran?

Vatten finns att hämta i pumphuset bredvid båtklubbens hus och på långsidan av föreningsgården. Det är nu 200 fastighetsägare som fått sin pump installerad och många har egen brunn, så saknar du vatten finns förhoppningsvis någon vänlig granne i närheten.

/ Styrelsen