Till slut har vi som arbetar i styrelsen kommit till en punkt där vi tappat arbetsglädjen och motivationen att arbeta för Samfälligheten.

Vi jobbar för allas bästa många timmar vardag som helg. 

Som tack för det får vi ibland hejarop och stöd. Det värmer!

Tyvärr förekommer hot, hat och styrelsen utsätts för förtal på “byn”. Tidvis pågår förföljelse i sociala medier där flera "gillar" och kommenterar fullständigt felaktiga påståenden. Det har eskalerat under sommaren. Vi har till och med tvingats polisanmäla för förtal.

Ifrågasättandet om styrelsens demokratiska intentioner och de som tyst ser på utan att reagera har tagit udden av vårt engagemang. 

Styrelsen får mail, sms, telefonsamtal där ledamöter påstås vara aggressiva, olämpliga, usel, dålig, lat, polisiär, ointresserade etc. 

Flera ledamöter upplever också en rädsla för att arbeta i styrelsen och riskera att bli utsatt för påhopp och sätta grannsämjan på spel.

Man har sagt att vi får tåla detta och att det ingår i uppdraget.

Om styrelsen skulle uttrycka sig på samma sätt skulle det bli upplopp. 

Få kommer på stämmorna, cirka 80 av 830 medlemmar. Många anser att stämman är bråkig och har samma frågor på tapeten år efter år. Stämman röstar igenom motioner fastän det strider mot anläggningsbeslutet och lagar och när styrelsen har rätten att vägra genomföra lagvidriga beslut anklagas styrelsen för att vilja förstöra.

Alla de hävder som finns i Årsta Havsbad är många och det hjälper inte hur länge man hållit fast vid dem, är det fel, så är det fel. 

Samfälligheten står kanske inför en kommande kostsam förvaltning med marknadsmässiga löner och inte med "Årsta Havsbads anda" och det engagemang som styrelsemedlemmar, adjungerade och våra gubbs har. 

Styrelsen har haft flera möten sedan augusti där vi diskuterat vårt uppdrag och upplevelsen av det. Processen har varit lång och svår men när känslorna får luftas och svalna av har vi samfällt nått vägs ände.

Hela styrelsen avgår vid stämman i april.

Två ledamöter har avgått med omedelbar verkan p.g.a av hälsoskäl och de är eniga i att ställningstagandet att avgå är nödvändigt.

Nu avser vi att jobba på för fullt med de frågor som finns på bordet som har klardatum till april.

Sedan är framtiden en annan med en ny styrelse.